hoe je een coreopsis verdelen

Stap 1 – Verwijder de Coreopsis Vanaf het Ground

Stap 2 – Verwijder oude groei

Stap 3 – Haal de planten

Stap 4 – Controleer de Main kluit

Stap 5 – Maak je Divisies

Stap 6 – Controleer de Divisies Again

Stap 7 – Kies een nieuwe locatie voor uw Divisies

Stap 8 – Bereid de bodem

Stap 9 – Aanplant de Coreopsis Divisies

Stap 10 – Maak een Label Marker voor uw nieuwe planten

Stap 11 – Water Uw Nieuwe Coreopsis Divisies

De Coreopsis is een heldere en mooie vaste plant die kleur kan toevoegen aan elke tuin, veld of landschap. Zoals bij vele andere soorten vaste planten, de Coreopsis zo nu en verdeeld om nieuwe groei van bloei en bloemen promoten. Dus, hier is een handige how-to guide over hoe de Coreopsis goed te verdelen.

Til de Coreopsis planten die u wilt splitsen van de grond, zorg ervoor dat zacht om met de wortels, zodat ze niet beschadigen. U kan nodig zijn om een ​​kleine tuin spade of andere tuin gereedschap te gebruiken om zorgvuldig te graven uit het wortelstelsel.

Haal de losse vuil en de bodem door de wortels van de Coreopsis plant die je wilt gebruiken voor uw divisies.

Zorgvuldig scheiden de planten met de hand.

Controleer de belangrijkste kluit te zien of het is zwak en houtachtige, maar als het – gewoon gooi hem weg. Als de belangrijkste kluit blijkt goed te zijn, laat deze aangesloten op één van uw divisies en gebruiken in de beplanting.

Kies de krachtigste delen van de plant en verdeel het in sets van 3-5 uitzettingen per.

Nu, controleer uw divisies opnieuw en zorg ervoor dat ze allemaal gezond lijken en lijken niet al te droog of anderszins ongezond te zijn. Als er verdeeldheid wortels die lijken ongezond te zijn, ze gewoon weggooien.

Voordat het transplanteren van uw coreopsis divisies, moet u een geschikte locatie te kiezen voor hen. Zorg ervoor dat u een locatie die direct zonlicht gedurende ten minste 6-8 uur per dag ontvangt kiezen.

Voor het planten je wist divisies, zorg ervoor dat uw grond is goed voorbereid met behulp van een hoge kwaliteit compost, veenmos of zelfs dierlijke mest. Als je wat, super fosfaat is een goed ook als het echt helpt om uw Coreopsis bloemen uitstappen om een ​​goede start.

Vervolgens moet u uw coreopsis divisies herplanten in een bodem diepte die gelijk is aan die die gebruikt werd voor de originele coreopsis plant.

Bij het delen van elk type vaste plant, is het altijd een goed idee om een ​​kleine post met een label dat aangeeft welk type vaste plant is er geplant plaatsen. Dit zal je helpen wanneer het tijd is om te beslissen welke soorten planten moeten worden bewaterd en bemest.

Coreopsis divisies zal een zeer grondige eerste water nodig hebben. Zorg ervoor dat ze grondig water, maar wees voorzichtig niet om de grond te veel genieten. Gewoon water hen tot aan de bodem niet afdoende weken in het water.