hoe je een houten installeren kachel pijp

Een belangrijke overweging bij het installeren van een houtkachel pijp is de toestand van de schoorsteen. De afmeting gebruikt om de leiding te construeren beïnvloedt de lengte van het afvoerkanaal in het rookkanaal te installeren. Er zijn verschillende pijp meters die kan worden bevestigd. Dit omvat 22, 24 en 28 gauge, hoe hoger het getal hoe lichter de meter. Selecteer hoogwaardige apparatuur te installeren in de open haard, aangezien zij een doeltreffende bescherming van muren en plafonds zal bieden.

Bij het maken van plannen om een ​​kachelpijp installeren, aandacht besteden aan de bouw van de schoorsteen en het soort isolatiemateriaal op zijn plaats.

Stap 1 – Zorg voor Kwaliteit Stove Pipe

Begin met inachtneming van de afmetingen van het rookkanaal, aangezien zij de omvang van kachel pijp vast te kopen. Selecteer hoge kwaliteit single houtkachel buizen voor schoorstenen die een 18 inch speling van de kachel op het oppervlak van het rookkanaal te hebben.

Stap 2 – Clean Oude Schoorsteen

Koop dubbele wand houtkachel pijp voor nauwe installaties waar er minder dan 18 inches speling van de verbranding omgeving. Het voordeel van dubbelwandige inrichtingen is dat ze lang duren.

Stap 3 – Installeer Stove Pipe

Voltooi de installatie op een schone ondergrond. Gebruik een borstel om vuil, vuil en resten te verwijderen uit de open haard. Veeg de muren van de schoorsteen en lege afval van de houtkachel.

Stap 4 – Controleer de Hoogte

Met de nieuwe kachelpijp op zijn plaats, zorg ervoor dat het wordt bevestigd, zodat de gehele lengte van de schoorsteen uit te voeren. Een efficiënte kachelpijp moet enkele centimeters kleiner dan de uitstoot van uitlaatgassen opening van de kachel zijn.

Stap 5 – Controleer Horizontale Stove Pipe

Zorg ervoor dat de kachelpijp is van de juiste lengte. Probeer niet om een ​​kortere pijp aan te brengen, omdat het kan leiden tot een slechte ontwerp. een pijp met het installeren van de juiste lengte ondersteunt optimale diepgang en verbetert de prestaties van de schoorsteen.

Stap 6 – Verbeteren efficiëntie van de Open haard

De beste manier om een ​​kachelpijp te installeren, is door de vaststelling van het in een verticale positie. Dit verbetert de functie en stimuleert goede diepgang. Een goede overweging is om een ​​gat door het dak in plaats te maken van het runnen van de pijp door ramen of muren.

Een andere factor die kan worden overwogen bij het installeren van een kachel pijp hecht het zodat het draait in het inwendige van het huis in plaats van buiten. Dit verhoogt de energie-efficiëntie en voorkomt het verlies van te veel warmte. Installatie kachel buizen met deze methode kan warmte in het huis te blijven in plaats van aan de omgeving.

Overweeg het installeren van een opening naar het uitwendige van de schoorsteen. Dit verbetert ontwerp en het rendement van de oven. Houd er rekening mee dat de invoering van bochten en draai op ontluchtingssystemen vermindert hun prestaties. Maak ze zo recht mogelijk. Dit schrikt ook opbouwen en accumulatie van teer, roet en creosoot.