hoe je een plataan uit zaden groeien

Susan is een Master Tuinman en een duurzame woon- onderzoeker. Met een achtergrond in de voeding en uitgebreide kennis van de hele voedsel en wellness, Susan bevat duurzaam leven praktijken die de gezondheid van haar familie te verbeteren terwijl het verminderen van hun carbon footprint.

Met een zorgvuldige planning en aandacht, kunt u een plataan groeien van Sycamore zaden. De gemeenten in het hele land zijn mensen aanmoedigen om inheemse bomen te planten, en de snel groeiende en dramatische plataan is een uitstekende keuze.

Stap 1 – Zorg voor Sycamore Zaden

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Susan Patterson voegt toe, “Sycamore bomen groeien in USDA groeiende zones 5-9.”

Stap 2 – Revive de Zaden en pak ze uit de vrucht

U kunt plataan zaden krijgen van een tuincentrum of kinderkamer, of vraag iemand die je kent met een gezonde, volwassen plataan om wat vijgen pods te besparen voor u in het najaar. Uitdrogen van de vrucht volledig, en koel vervolgens gedurende 12 weken tot 40 graden F (4 ° C) of kouder.

Stap 3 – Bereid de Potting Medium

Verwijder de vrucht met de zaden van de koel- en laat het langzaam op kamertemperatuur komen. Crack opent de gedroogde vruchten pod met een notenkraker en verwijder de zaadjes, de zogenaamde dopvruchten. Reinig het stof en fijne hairlike vezels op de zaden. Draag handschoenen en een gezichtsmasker om af te borstelen het stof, het werken in een goed geventileerde ruimte. Wrijf de zaden in een stukje hardware doek die een medium draad weefsel (10 draden per inch) gemakkelijker af te schrapen het stof en de haren heeft.

Stap 4 – pretest de zaden voor de vruchtbaarheid

Bereid je planten trays tot ongeveer 20 zaden voor de kieming te houden. Sycamore gedijen in sterk zure grond, met een pH variërend 4,5-5,0. Ze kiemen snel in vochtig maar niet drippy bodem, met een hoog percentage veenmos en ander organisch materiaal.

Stap 5 – Plant de zaden om door te gaan Germination

Plaats verschillende plataan zaden in nat zand of op vochtig vloeipapier gedurende 14 dagen. Andere dag en nachtverlichting en temperaturen voor de zaden van kamertemperatuur ‘s nachts tot 85 graden F (30 C) bij daglicht. Een groot deel van de vruchtbare zaden beginnen te kiemen onder deze omstandigheden. Kies aantal en leg ze in de voorbereide potgrond.

Stap 6 – Handhaving van de Zaailingen

Stap 7 – Plant het Sycamore Zaailingen

Druk op de zaden voorzichtig in de voorbereide zaad trays, niet meer dan 1/8 inch diep. Houd de zaden 6-8 naast elkaar in de laden. Bedek de esdoorn zaden met een lichte mulch van bladgrond en veenmos.

Water de plataan zaden regelmatig, en te voorkomen dat de bodem uitdroogt. Houd het zaad trays niet in direct licht voor 30 dagen. Wanneer de zaailingen een hoogte van 4 inch te bereiken, zet ze in afzonderlijke potten, met zand en fijn grind toegevoegd aan de onderkant om de drainage te promoten.

Wanneer de wilde zaailingen zijn gegroeid tot 1 voet lang, zijn ze klaar voor het planten in de tuin. Controleer of er een goed gedefinieerde wortelstelsel en een aantal takjes met een looptijd bladknoppen op de zaailingen u wilt planten. Plant ze 10 tot 12 voet apart in de tuin, als de wortels van de snel groeiende platanen drastisch zal verspreiden in hun eerste seizoen.

TIP: Susan merkt op: “Sycamore bomen groeien snel en bereiken een volwassen hoogte van 75 voet.”