hoe je een kachelpijp installeren

Het runnen van een kachelpijp is een belangrijk onderdeel van een vrijstaande kachel. De leiding verbindt de kachel op een schoorsteen om voor rook en dampen goed buiten het huis worden ontlucht. Als u een houtkachel op de eerste verdieping van een multi-level huis, dit is noodzakelijk om uw huis veilig te houden. Er zijn een aantal dingen in gedachten te houden. Er zijn verschillende soorten kachel leidingen die door een wand kan worden uitgevoerd. Hier zijn algemene instructies voor het voltooien van de taak.

De aanschaf van een kit om te voltooien dit is de makkelijkste manier om een ​​kachelpijp installeren. U kunt deze vinden in de meeste winkels die gespecialiseerd zijn in open haarden. De medewerkers aan deze winkels zullen ook in staat om u de adviezen die u nodig hebt met betrekking tot de plaatselijke voorschriften te geven. U wilt beginnen met het draaien van een buis van de kachel op de muur. Een enkelwandige pijp is prima voor dit deel. Dit zal ook toelaten dat sommige warmte kan ontsnappen uit de buis, waardoor u extra stralingswarmte.

Stap 1: Ren van Stove naar Wall

Het gedeelte van de pijp die loopt door de wand moet zorgvuldig aangebracht en na bouwrestricties. Dit is essentieel voor de veiligheid te handhaven. De meeste lokale codes zal op zijn minst een dubbelwandige stuk voor de pas nodig door middel van de buis. Het is nog steeds een goed idee om te controleren, want je kan nodig zijn om een ​​drievoudige ommuurde stuk te gebruiken. Als je eenmaal weet welk type je nodig hebt, kun je deze koopt, meet de lengte van de pijp die u nodig hebt, en snijd de lengte met een sterke set van schaar. Sluit dit gedeelte van de buis die u op de achterkant van de kachel hebt geïnstalleerd, en lopen de pijp door de muur van de schoorsteen.

Stap 2: Installeer de Pipe in the Wall

Als u werkt met de kachelpijp van een twee verdiepingen tellende huis, wil je de pijp lopen naar de buitenmuur, en dan aan de schoorsteen. Dit is de veiligste manier om dit te doen. Bevestig de buis aan de buitenkant van de wand met hittebestendige metalen beugels. De beugels zal de leiding op een veilige afstand van de muur te houden. Om precies hoe ver het zou moeten zijn vast te stellen, contact op met de lokale bouwvoorschriften. U wilt genoeg buis te meten mogelijk te maken voor de buis om ten minste 12 inch buiten het hoogste deel van het dak uit te breiden.

Stap 3: Outside Stovepipe

Het type installatie je doet is afhankelijk van het merk en type van de schoorsteen je hebt. Het is belangrijk om alles correct te installeren en voldoen aan alle bouwvoorschriften. Als de kachelpijp niet goed is geïnstalleerd en er iets gebeurt, kan de verzekeringsmaatschappij een claim te weigeren. De aanschaf van een kit is ook de beste manier om te gaan. Een zelfgemaakte leidingsysteem kan veroorzaken verzekeringsclaims eveneens worden geweigerd.

Op zoek naar de hulp van een professional voor het ontwerpen en installeren van de kachelpijp is het beste om te doen.