hoe je een koperen spruitstuk te installeren in uw tuin

Een messing spruitstuk werkt als een splitter. Het wordt meestal gebruikt voor verschillende doeleinden en toepassingen, zoals in de auto-buizen, gasdistributie, vloer verdeling van de warmte en de waterdistributie. Voor een sprinklerinstallatie, is een koperen spruitstuk gebruikt om water onder druk te distribueren naar meerdere sprinklers op de werf. Dit apparaat is vooral handig bij het omgaan met een groot gebied van gazon of landschappelijk gebied met behoefte aan water geven. De messing spruitstuk gewoonlijk rechtstreeks verbonden met de waterpomp en splitst de richting van water uit verscheidene buizen of slangen mogelijk. Hier is hoe je een koperen verdeler in uw tuin installeren.

Bij de aanschaf van een koperen spruitstuk, zijn zeker een die geschikt is voor een sprinklerinstallatie te kopen. Sommige spruitstukken zijn niet bedoeld voor de distributie van water, dus vraag de bouwmarkt te vinden voor een dat is ontworpen voor gebruik in de tuin. Er zijn ook andere soorten spruitstukken, zoals koper verdeelstuk. Hoewel de prijs goedkoop kan zijn, kan het gemakkelijk beschadigd, vooral omdat het wordt blootgesteld aan de buitenkant elementen in de tuin. Een spruitstuk gemaakt van messing kan duurder zijn, maar het zal een lange tijd duren (ongeveer 80 tot 100 jaar.)

Stap 1 – Kies een Brass Manifold

Er zijn spruitstukken dat 2-weg, 3-weg of 4-weg splitsen. Kies er een die geschikt is voor uw water sprinklerinstallatie is. Let op dat het aansluiten van meer leidingen naar de waterleiding zal de waterdruk ook afnemen.

Stap 2 – Sluit de Brass Manifold naar de druktank

Voordat u het spruitstuk naar de outdoor sanitair, vergeet dan niet de watertoevoer uit te schakelen. Zoek de druktank of de pomp en de uitlaatpijp. Wikkel de mannelijke draden op de zijkant van het spruitstuk die verbinding maakt met de waterbron met teflon tape om eventuele waterlekkage te voorkomen. Als alternatief gebruik maken van een pijp dope om de verbinding tussen het verdeelstuk en de pomp uitlaatpijp dichten. Draai de fitting met een sleutel en draai het tot het spruitstuk horizontaal ge√ęgaliseerd. Als optie is het installeren van een koperen spruitstuk vak aan het spruitstuk van externe elementen te beschermen.

Stap 3 – Sluit de Brass Manifold naar de sprinklerinstallatie

Wikkel de mannelijke draden op elke pijp of spruitstuk stopcontact. Sluit elke pijp of slang aan elk spruitstuk uitlaat strak met behulp van een sleutel. Wees altijd voorzichtig niet te vast om te voorkomen dat schade aan de leidingen of het spruitstuk. Over aanscherping kan ook leiden tot de schroefdraad van de buis of het spruitstuk los te maken. Wanneer de leidingen of slangen stevig aan het spruitstuk zijn aangebracht, sluit het andere uiteinde van de sprinklerinstallaties in de tuin.

Stap 4 – Test de verbinding

Zet de watervoorziening en de sprinkler systemen. Let op de aansluitingen op het spruitstuk en de hele outdoor sanitair en om te controleren op lekkages. Repareer eventuele lekkages en draai eventuele losse verbinding.