hoe je een kruis hip dakframe

Van alle verschillende dak ontwerpen, een hip dakframe is een van de meest uitdagende dak stijlen te bouwen. Dit komt omdat een schilddak geen vlakke kanten. In plaats elke zijde van het dak naar beneden helt naar de wanden van het huis of gebouw te voldoen. Hoewel dit moeilijk op te bouwen kan zijn, het dak stijl biedt meer bescherming in gebieden die gevoelig zijn voor harde wind en orkanen zijn. Een cross hip dak geeft nog meer een uitdaging te wijten aan het feit dat het bijna alsof je het samenstellen van twee hippe overdekte gebouwen.

Voordat u begint met het ontwerpen moet je een professionele timmerman, huis bouwer of architect te raadplegen. Elk van deze mensen zullen in staat zijn om u te helpen met de plattegronden en geven u een idee van de correcte verhogingen en de helling van het dak. Tijdens het planningsproces, contact opnemen met de stad om erachter te komen wat maakt, eventueel nodig zijn. Het nieuwe dak moet alle stad bouwvoorschriften voldoen, daarom is het goed om te weten van eventuele beperkingen aan de voorkant.

Stap 1 – Maak je Plan

U moet het dakoppervlak kennen om de juiste hoeveelheid materiaal te kopen. Gebied is de lengte maal de breedte. Meet de lengte en de breedte van het dak en vermenigvuldigen getallen. Dit geeft je de vierkante meters van het dak te geven en wanneer u deze meting naar de houthandel te nemen, zal het personeel in staat zijn om u te helpen bij het bepalen hoeveel materiaal je nodig hebt.

Stap 2 Meet en berekenen

Er is verspilling in elk bouwproject en als dit je eerste project van deze aard, zul je waarschijnlijk nog een paar fouten. Voeg een extra 10 tot 15% voor de berekening van de benodigde materiaal hierop af.

Stap 3 – Snijd de Ridge Boards

Een nok raad van bestuur is de raad van bestuur, dat loopt langs de bovenkant van de balken van het dak en houdt ze op hun plaats. Er is een eenvoudige formule om te bepalen hoe lang uw ruiter zou moeten zijn. Neem de afmetingen van het dak in stap 2 had en aftrekken van de breedte van de lengte. Dit is de meting van de nok bord dat je nodig hebt om te snijden. Afhankelijk van de grootte van het dak, kan het nodig zijn om een ​​aantal planken samen te voegen om deze meting te bereiken. Snijd de planken als je eenmaal hebt uw metingen. U moet hebben twee van deze voor het dak, omdat ze in een hoek van 90 graden aan elkaar worden geplaatst.

Stap 4 – Frame de Rafters

Eerst, kant de rand borden in stand zodat ze loodrecht op elkaar. Nail deze borden op zijn plaats.

Stap 5 – Afwerking

Ten tweede, snijd de gemeenschappelijke spanten. De gemeenschappelijke spanten die je nodig hebt voor het dak moeten tot dezelfde meting worden gesneden als u de nok platen gesneden in stap 3, in de derde, om te beginnen spijkeren de gemeenschappelijke spanten op zijn plaats, moet u beginnen met de nok bord. Nagel een dakspant aan elk uiteinde van deze raad. Til de nok raad van bestuur en bevestig twee spanten aan de andere kant. Line-up van de muren door duwen de nok totdat de stoel cut – een inkeping in het spant waar de onderkant van de spanten rust op de top van de muur – lijnen de muren. Zet de spanten op hun plaats door ze te spijkeren;. Ten vierde, nu nagel twee balken aan de uiteinden van de nok boards en nagel een andere in het midden van het einde muren. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat de nok raad van bestuur op zijn plaats blijft. Doorgaan framing het dak door spijkeren twee spanten aan de ene kant van de cross-heup nok board. Breng de nok op zijn plaats, terwijl op hetzelfde moment om ervoor te zorgen dat de zitting cut up is bekleed met de nok van commissarissen;. Tot slot blijven toevoegen spanten aan beide heupen. Zoek de kruising gemaakt door de nok raad van bestuur en de eerste set van de spanten je genageld op zijn plaats. Gebruik dit als het punt waar je de rest van de spanten zal nagel met hen afkomstig van de buitenkant hoeken van het gebouw.

Plaats de fascia boards en de kraag balken waar ze moeten zijn. Spijker op het materiaal dat u gebruikt voor het omhullen te sluiten in het dak. Installeer de slabben in de vallei van het dak en ga dan naar uw ondervloer en gordelroos te installeren.