hoe je een kweepeer te oogsten

Quince, een vrucht die gelijkenis met appelen en peren draagt, komt uit de bloeiende kweepeer boom. De vrucht, asymmetrisch rond, ziet eruit als een kraakpand peer. Het kan klonterig huid of licht fuzz hebben allemaal voorbij. Maar zodra veel gebruikt in thuis koken, quince niet zo vaak gebruikt door huisvrouwen de huidige tijd die ontbreken in de keuken. Toch, het oogsten van kweepeer en het gebruik van in-huisgemaakte maaltijden is een goedkope en leuke manier om fruit te gebruiken uit de tuin. als volgt te werk.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om quince halen uit, daarbij te vroeg zal resulteren in een langere rijpingsduur. Wanneer is de beste tijd om kweepeer oogsten? Experts zeggen dat kweepeer oogsten, moeten beginnen wanneer het fruit verandert van donker naar licht groene kleur, meestal in de herfst.

Stap 1: Harvest Time Zorgvuldig

De meeste kweeperen niet rijpen op de boom. In plaats daarvan, rijpen ze tijdens de koele opslag. Een volledig gerijpte kweepeer zal overal geel zijn.

Stap 2: Oogst Quince

Quince moet met zorg worden geoogst, omdat het gemakkelijk kan vermorzelen. Gebruik een scherp paar van de tuin de hand snoeiers om af te knippen stengels dragen kweepeer, zodat ze geen andere vruchten beschadigen.

Stap 3: Het opslaan van Quince te rijpen

Kies stevige, grote en lichtgroen tot geel fruit dat vrij is van vlekken bleek. Niet iemand die kneuzingen hebben, of zijn verschrompelde of zachte halen.

Stap 4: Met behulp van Ripened Quince

Om kweepeer, plaats rijpen in een droge, koele plaats uit het directe zonlicht voor een paar dagen. Draai fruit meerdere malen in die periode. Voor kweepeer die zijn licht groen van kleur (niet geel) en een langere rijpingsperiode (gespreid voor later gebruik in de keuken) nodig hebt, zet u in plastic zakken of containers en op te slaan op een koele plaats voor een periode van 1 tot 2 maanden. Storage is hetzelfde als voor appelen. Vergeet niet om kweepeer gescheiden is van andere opgeslagen fruit te houden, aangezien de sterke geur van kweepeer andere fruitsmaak zal aantasten. Kijk uit voor oppervlakkige brandwonden en het vlees bruinen op sommige rassen.

Stap 5: Gebruikt voor Geoogste Quince

Indien niet onmiddellijk gebruikt lichtgeel kweepeer, zal de vrucht melig te zetten. Quince kunnen worden opgeslagen in de ijskast maximaal 2 weken. Wikkel in papieren handdoeken en houden gescheiden van peren en appels als de geur van invloed op andere vruchten.

Kweeperen zijn taart en niet goed rauw gegeten. Veel koks willen om ze te gebruiken bij het bakken, zoals een kweepeer-apple fris of taart. De kweepeer vlees wordt een licht roze wanneer gebakken en heeft een geurig, parfum aroma.

Andere culinaire toepassingen zijn de Iraanse (vlees gevuld in kweepeer holten), Marokkaanse tanginess (stoofschotels met vlees, kweepeer en gedroogde vruchten, gekruid met kaneel en kruidnagel), jam en gelei.

Afgezien van het eten, kan kweepeer worden gebruikt in decoraties-kransen, bloemstukken met stengels en bladeren, en in de kamer met een opfrisbeurt potpourri.