hoe je een schoorsteenkap fan te installeren

Een schoorsteenkap fan is een essentieel onderdeel dat regen of vocht verhindert sijpelt naar beneden om uw haard of keuken. Het voorkomt ook diverse knaagdieren en vogels uit het omzetten van uw schoorsteen in warm nest. Professionele installatie zou kunnen lopen in een paar honderd dollar, maar kan de eenvoudige stappen te volgen hieronder een schoorsteenkap in de installatie minder dan twee uur, bespaart tot $ 150 in het proces.

Elke hardware winkel biedt een breed scala aan schoorsteenkappen gemaakt van iets van roestvrij staal om zwart gekleurd staal. Zij komen ook in verschillende maten die worden aangegeven op de verpakking. Kies een type dat het beste past bij uw schoorsteen eisen. Maak er een punt op handschoenen te zetten, terwijl de montage van de dop en ook gebruik maken van een veiligheidsbril. Controleer of uw schoorsteen is een top gemonteerd één, één met binnenkant montage of gewoon een met een enkele schoorsteen. Al deze soorten vereisen afzonderlijke takken van de installatie.

Stap 1: Bepalen van de Schoorsteen Cap Type

Zorg ervoor dat u juist de schoorsteen afmetingen te meten en de metingen in te dienen bij een gebouw center. Hier krijg je een vonkenvanger cap in plaats van een normale ingeschakelde type. Dit vermindert het risico op schoorsteenbrand.

Stap 2: Het nemen van Metingen

Als u een schoorsteen met een ronde rookkanaal, gewoon breng de dop tegen de schoorsteen en wastafel in de schroeven stevig in de gaten porties. Niet Draai de schroeven te veel als het zou kunnen leiden tot scheuren in de schoorsteen. Controleer of alle blokken zijn er in de luchtgaten van de schoorsteen. Als dat zo is, maak ze op.

Stap 3: Installatie Type 1

Een ander type van de schoorsteen zou kunnen zijn de mount types met een tegel of metalen schoorsteen. In het eerste geval, plaatst u de kap in het rookkanaal, zodat het past precies. Gebruik een afdichtmiddel voor het afdichten van de gaten of gewrichten. In het laatste geval herhaalt de methode voor het invoegen, maar af aan het lasproces als metaal opwarmt en uiteindelijk bederft het afdichtmiddel.

Stap 4: Installatie-type 2

In geval van een top mount schoorsteen, lijn de dop tegen de kroon van de schoorsteen en verdringen de schoorsteen flens om het te maken in lijn met de kroon. Nu kalefateren het gebied lineair langs de flens totdat het is een inch breed. Steek de flens in de lijm bed. Als alternatief kunt u gaten in de juiste plaatsen te boren na breeuwen de flens en draai de ventilator met schroeven.

Stap 5: afwerking

Het installeren van een schoorsteen ventilator is niet de laatste stap. Na een dergelijke installatie, moet u deze regelmatig te controleren en schoon te maken, of anders kan er worden verhoogd risico op ongevallen.