hoe om te groeien en de zorg voor pijnbomen

Kathy diende als programma directeur voor Gateway Greening in Missouri. Kathy heeft ontworpen en ontwikkeld meer dan 100 nationaal erkende gemeenschap tuinieren programma’s voor scholen en vrijwilligers in het hele land. Op dit moment is zij de associate uitgever van de Talbot Spy, die lokaal nieuws covers op de oostelijke oever van Maryland.

Groeiende pijnbomen uit zaden vergt veel geduld, doorzettingsvermogen en voeden, maar het is de moeite waard de beloning aan het eind. Volg dit advies om ervoor te zorgen dat uw tijd is niet verspild aan verkeerde methoden.

Stap 1 – Verzamel en testen van de zaden

Vrouwelijke kegels zijn groter dan hun mannelijke collega’s en produceren rond twee zaden of pijnboompitten onder elke schaal. Een gevallen kegel die volledig heeft geopend en uitgedroogd zal over het algemeen geen zaden binnen blijven, dus je wilt om te streven naar kegels die nog niet zijn geopend. Verzamel deze tussen ongeveer september-november en bewaar ze in een papieren zak in een warme kamer. Zodra u rammelen kunt horen wanneer u de zak te schudden, zal de zaden uit de kegels zijn gedaald. Sommigen kunnen nog steeds binnen worden ingediend, zo nauw inspecteren de kegels en gebruik een pincet om ze te verwijderen als het moet.

Stap 2 – stratificeren de zaden

De levensvatbaarheid van zaden testen, plaats ze in een houder met water, terwijl degenen die zweven, omdat ze waarschijnlijk te ontkiemen. Gooi degenen die zinken. Zodra je genoeg levensvatbare zaden, droog ze en leg ze in een plastic zak of plant ze onmiddellijk, afhankelijk van wanneer ze werden geoogst.

Stap 3 – Uw Plant Stratified Seeds

De beste tijd om te planten de zaden zijn eind december of begin januari verwacht ontkieming te komen in maart of april, dus als ze vroeg worden geoogst, moet u ze op te slaan. Doen door ze in een plastic zak in de vriezer tot 90 dagen.

Stap 4 – Transplant de Zaailingen Outdoors

Vele soorten pijnboomzaden moeten worden behandeld voor te bereiden op kieming in een proces genaamd stratificatie. Als u eerder uw zaden in de vriezer opgeslagen, moet u eerst om ze op te warmen voordat je kunt beginnen. Week de zaden in een kom met lauw water om te genieten gedurende 24-48 uur. Vervolgens drain dit water en plaats de zaden in een plastic zak beginnen stratificatie in de koelkast nog eens 60 tot 90 dagen.

Stap 5 – Beschermen tegen uitdroging

Krijg een aantal kleine potten, ongeveer vier inches, en vul ze met potgrond mix bestaat uit drie delen potgrond, enerzijds veenmos, enerzijds denneschors, en een deel tuin zand. Plaats een zaadje over een duim onder de oppervlakte en zet dan een kwart van een duim waarde van de bodem mix over de top. Zorg ervoor dat deze potten worden in de buurt van een zonnig raam geplaatst en regelmatig water. Wees heel geduldig, als het kan een paar maanden zou kunnen nemen om een ​​verandering merken.

Stap 6 – Cap Knoppen en Muls

Stap 7 – Prune

Houd het draaien van de potten rond om ervoor te zorgen de dennenboom zaailingen groeien verticaal, aangezien zij neigen naar het venster voor de zon.

Zodra de zaailingen zijn gegroeid tussen de acht inch tot een voet hoog, kunnen ze buiten worden getransplanteerd in een-gallon grootte potten, bij voorkeur gemaakt van turf als je niet van plan om het later te verplaatsen. Zij zullen waarschijnlijk ontgroeien deze potten na de eerste twee jaar, dus moet dan worden verplaatst naar hun vaste plaats in de grond als je van plan bent om het te veranderen.

Wees er zeker van dat wat de pot is gemaakt van heeft gaten om de drainage te bevorderen, als een dennenboom gemakkelijk kan verdrinken in te veel water.

Baby van pijnbomen zijn gevoelig voor uitdroging en zonnebrand, dus maak een scherm van multiplex en schaduw uw boom uit de middagzon aan de westkant. Zorg er ook voor dat er geen overstory bomen waarrond schaduw uw dennenboom te veel. Vergeet niet om uw pijnboom regelmatig water te geven.

Je moet ervoor zorgen dat een straal van ongeveer drie voet rond het denneboom vrij van onkruid en grassen wordt gehouden, zodat regelmatig mulch.

Om herten uit de buurt van uw boom te houden, nieten een document rond de kiem, de bescherming van de terminal kiem nog waardoor de groei door middel van het papier. De beste tijd om dit proces van bud capping doen is in de herfst, voordat de grond is bedekt met sneeuw.

Af en toe snoeien is nodig om schade door blister roest te verwijderen en te helpen de boom te laten groeien rechtere. Echter, je moet vertrekken 2/3 van de boom hoogte en takken, aangezien het wegnemen van te veel naalden en takken van de groei aanzienlijk zal vertragen.