hoe je een blauwe zwenkgras uit zaden groeien

Blauw zwenkgras, zoals de naam al aangeeft, is een mooi blauw gekleurde siergras dat is gemakkelijk te kweken. Groeien in terpen een voet lang en even breed, kan worden geplant in een hoek van de tuin op zijn eigen of de rand van een bloembed een splash van kleur toe te voegen aan het landschap. De bladeren op een blauwe zwenkgras zijn zeer fijn, bijna haarvormige, waardoor het een delicate aanvulling op elke tuin. Blauw zwenkgras is een eenvoudig gras uitspruiten en geen kennis of vaardigheden vereist. Houd deze stappen in het achterhoofd bij het planten van een blauwe zwenkgras uit zaden.

Blue zwenkgras zaden kunnen niet tegen vorst en zal uiteindelijk sterven, dus begin ze binnen in de herfst naar een voorsprong en transplantatie ze buiten in het voorjaar, of direct plant ze buiten na het gevaar van de laatste vorst.

Stap 1 – Selecteer Locatie

Zorg ervoor dat de site die u wilt planten de blauwe zwenkgras krijgt voldoende zonlicht en heeft goed gedraineerde grond. Blue zwenkgras zal uiteindelijk sterven als water blijft er omheen in plaats van te worden geabsorbeerd door de bodem. Verwijder alle stenen of puin, los van de bodem met een schop om het te beluchten en grote kluiten te breken in kleinere stukken.

Stap 2 – Sow Seeds

Als het planten in potten, de aankoop van een aantal turf potten van de kwekerij. Zorg ervoor dat ze een paar drainage gaten in de bodem, of boor als ze dat niet doen.

Stap 3 – Proving optimale omstandigheden voor Blue zwenkgras om te gedijen

Vul elke pot met een goede kwaliteit van de bodem minder potgrond, want het is licht en afvoeren goed. Vermijd het gebruik van de bodem van de tuin, omdat het compacts in een pot en belemmert een goede drainage. Vul de containers slechts enkele centimeters onder de rand.

Zaai 5-6 zaden in elke container, duwen ze zachtjes om goede zaad om contact te mengen te garanderen. Niet duw ze te diep in de bodem als dit een negatief effect kieming zou kunnen beïnvloeden.

Als het planten regisseren in de grond, duw de zaden voorzichtig in de bodem, regelafstand ze een duim of twee uit elkaar. Water de zaden na het planten om de bodem gelijkmatig vochtig te maken.

Water de delicate zaden voorzichtig totdat ze ontkiemen om te voorkomen dat ze wegspoelen. Breng een laag mulch zoals cederhout chips of koeienmest over de grond te helpen vocht vasthouden, te voorkomen dat concurrerende onkruid uit die daar groeien en te voorkomen dat de regen van het wassen van de zaden weg. Zodra de zaailingen groeien 2 duim hoog, transplantatie ze in afzonderlijke 4-inch kleipotten of in de bodem.

Gebruik een scherpe schaar om de planten te knippen als ze jong zijn door het verzamelen van de strengen van gras en het knippen van ½-inch van de tips. Niet alleen zal dit aan te moedigen een bossige groei, elke plant groeit, maar ook geef het een uniforme uitstraling. Echter, knip de toppen van volwassen planten meerdere keren tijdens het groeiseizoen,. Bemesten de blauwe zwenkgras met een slow-release meststof op de helft van de aanbevolen kracht een keer tijdens het groeiseizoen om daarin te voorzien van essentiële voedingsstoffen.