hoe je een iep groeien uit een zaadje

Elm bomen zijn bladverliezende schaduw bomen die kunnen leven tot 300 jaar. Ze worden veel gebruikt als schaduw van de bomen. Elm zaden worden ontkiemd zonder beplanting behandeling. De in het voorjaar verzamelde zaden kunnen worden ontkiemd in hetzelfde seizoen. Echter, American Elm inactief blijven tot het volgende seizoen.

Elm zaden of Samaras kan worden verzameld uit de grond zodra ze van de takken vallen of rechtstreeks. American Elm Samaras vallen binnen 300 voet van de ouder boom, terwijl de rots iep Samaras binnen 100 tot 150 voet van de ouder boom vallen.

Zaad collectie en op-

Om een ​​iep planten, moet vers verzamelde zaden lucht gedroogd gedurende een paar dagen voor kieming zijn. Ze moeten worden bewaard bij lage temperaturen met voldoende vocht in verzegelde containers.

Pre-Kiemkracht Maatregelen

Het merendeel van de iep soorten vereisen geen pre-planting behandeling. Ze moeten echter koude stratificatie ontvangen 2-3 maanden verbeterd kieming.

Voortplanting

De verzamelde in het voorjaar zaden ontkiemen normaliter in hetzelfde seizoen en geen zaaien behandeling nodig. Echter, de volgende maatregelen het creëren van een gunstig klimaat voor de groei. De gezaaid bed moet vochtig gehouden worden tot de kieming is voltooid. 1 jaar oude zaailingen kunnen worden gebruikt voor veld planten. Met het oog op het voortbestaan ​​van de zaailingen in semi-aride regio’s te verbeteren, moeten de bomen worden overgedragen van de zaaibedden in containers na 1 jaar.