hoe je een lekkende afzuigkap vast te stellen

Een afzuigkap verwijst naar het type van de ventilator wordt gebruikt om lucht uit een kamer te trekken in je huis en filteren of dragen door een buis aan de buitenkant van uw huis. Ook bekend als een uitlaat fan, dit kan de ventilator in uw badkamer of de ventilator te beschrijven onder een afzuigkap of afzuigkap in de keuken. Een lekkende afzuigkap kan te wijten zijn aan een paar verschillende factoren, maar zodra je de bron van het probleem te vinden, is het meestal eenvoudig op te lossen.

Er zijn twee soorten ventilatoren, afvoerbuis en geleide. Een geleide afzuigkap draagt ​​de lucht uit een kamer in uw huis via een leiding en een vent die leidt naar buiten. Een afvoerbuis afzuigkap zal geen lucht wordt meegezogen in filteren, en nadat het is gefilterd wordt het terug in de kamer vrijgegeven. U moet bepalen welk soort afzuigkap je mee bezig bent, want er zijn verschillende methoden voor het oplossen van problemen met beide soorten.

Stap 1 Identificeer de Kind of afzuigkap

Of u nu een getunnelde of afvoerbuis afzuigkap, wil je het deksel van de ventilator te verwijderen om te kunnen zien wat er gaande is binnen. Als de ventilator wordt geleid, moet u ook te lokaliseren waar de leidingen zijn voor de ventilator. Gaan ze naar de zolder of door de wand van een vent die buiten leidt?

Stap 2 Aan de slag

Schakel de stroom van de uitlaat fan. Gebruik een schroevendraaier om het deksel afzuigkap te verwijderen. Als de dekking of bladen van uw afzuigkap te krijgen te vuil, kan het ervoor dat er geen koude lucht om te blijven hangen en condenseren op hen. Je moet een zeep en water mengsel te gebruiken om uw deksel en de bladen op dit moment schoon te maken. Voor een keuken ventilator die is bedekt met vet, misschien oven schoner het beste werken. Deze reiniging alleen kan opruimen van het probleem.

Stap 3 Vaststelling van een Kanaalloze afzuigkap

Als uw afzuigkap is afvoerbuis, is het zeer waarschijnlijk dat het probleem afkomstig is van een vuile of beschadigde filter. Zodra u het deksel van de ventilator te verwijderen, moet u het filter te controleren. Als het filter beschadigd, moet worden vervangen. Anders kunt u oven schoner en water gebruiken om het filter schoon te maken. Zodra het filter is terug op zijn plaats, voert u de afzuigkap om te zien of het nog steeds lekt.

Stap 4 Vaststelling van een Ducted afzuigkap

Een geleide afzuigkap heeft over het algemeen lekt problemen als gevolg van de ventilatie. Als er een gat of scheur in een van de luchtkanalen, kan het mogelijk vocht en dat de bron van het probleem zou kunnen zijn. Zet de elektriciteit aan de afzuigkap en zet hem aan. Volg langs het luchtkanaal, het controleren op eventuele lekkages. Als u een lekkage opmerkt, bevestig het met rubber of folie tape.