hoe je een schoorsteenkap te installeren

Er zijn verschillende soorten schoorsteen kappen geschikt voor verschillende soorten schoorstenen. Roestvrij staal is het aanbevolen materiaal voor weerstand tegen corrosie tegen regen en creosoot. Als je alleen gaat om een ​​enkel rookkanaal cap, selecteer een kap die dia’s op. Dit type kan op de meeste vereisen u een aantal bouten aan te draaien om het te beveiligen. Als u een ronde tegel of stalen rookkanaal, selecteer een inside monteren kap met haakjes staan ​​naar beneden te duwen in de schoorsteen. Als u meerdere rookkanalen, kunt u een kap die aansluit op de buitenkant van de schoorsteen nodig. Meet de buitenomtrek van de schoorstenen en de hoogte van de hoogste. Het scherm van de schoorsteenkap moet minstens 5 inches boven de hoogste rookkanaal opening worden geplaatst. Deze typen worden bevestigd met een kleefmiddel of metselwerk bits.

Als je de schoorsteen te bereiken vanaf het dak, het installeren van de dop moet vrij gemakkelijk zijn. Zo niet, dan proberen om de schoorsteen met behulp van een ladder vanaf de begane grond te bereiken. Als het dak is sterk hellend of de schoorsteen is zeer hoog, overweeg dan het inhuren van een professional. Nooit het opzetten van een ladder met zijn voeten op verschillende hoogtes. Laat een helper houdt u de ladder terwijl je het beklimmen.

Stap 1 – Selecteer schoorsteenkap

Als u gebruik maakt van een binnenkant monteren kap op een tegel rookkanaal, kalefateren het op zijn plaats met siliconenkit. Als u gebruik maakt van een binnenkant monteren kap op een metalen schoorsteen, hoeft de kit niet gebruiken. Metalen rookkanalen te warm en kan de kit beschadigen. Voor een kap die hecht aan de schoorsteen, het plannen van de afstand van het metselwerk ankers voor het bevestigen van de dop. Gebruik minimaal 1 anker aan weerszijden van de schoorsteen. Houd de ankers minstens 1 voet uit elkaar. Schuif de schoorsteenkap flens op de kroon van de schoorsteen en strijk het glad met behulp van het niveau. De fabrikant kan lijm op de kap op dit punt vasthouden hebben verstrekt.

Stap 2 – Toegang Dak

Volg alle voorzien aanwijzingen voor toepassing. Als de schoorsteen moet worden vastgeschroefd, houdt u de kap flens strak tegen het metselwerk en boor door beide tegelijk. Zinken het metselwerk anker, steek de eerste schroef in de beugel en draai deze op zijn plaats. Boor het volgende gat aan dezelfde zijde als de eerste. Gebruik het niveau en werken rond de omtrek van de schoorsteen, een aanscherping van opeenvolgende schroeven als u doorgaat.

Stap 3 – Installeer schoorsteenkap